GUATEMALA

Cafeaua a fost introdusă în Guatemala la mijlocul anilor 1700. Plantele au fost folosite inițial pentru ornamente până când au început sa fie utilizate la mijlocul anilor 1800. Această utilizare a început cu dorința guvernului de a crea o nouă economie care să sprijine țara. Cu sprijinul și asistența necesară, industria a început sa crească de la sfârșitul anilor 1800 până azi, Guatemala a fost clasată drept unul dintre primii 5 producători și exportatori de cafea din lume.  În prezent, Guatemala are aproximativ 130 000 de fermieri care plantează, recoltează și exportă boabe de cafea.  Cafeaua din Guatemala este, în general, cunoscută pentru că este puternică, moderată în aciditate, corpolentă și cu o aromă delicioasă. Secretul din spatele acestor arome nu este legat doar de plante în sine, ci mai ales de mediul în care au crescut. Cu cât este cultivată la o altitudine mai mare, cu atât este mai robustă și aromată. Cu toate acestea, există și alți factori care influențează calitatea cafelei și aroma generală a boabelor precum calitatea solului, cantitatea de precipitații, expunerea la soare și metodele de cultivare.  Cafelele din Guatemala sunt cunoscute ca fiind dulci, corpolente și multe note de arome de ciocolată. Multe cafele au un gust dulce de cacao fie un gust dulce de ciocolată cu lapte, precum și note de nuci.

Ne cerem scuze pentru neplaceri.

Cauta din nou ce te intereseaza